Vindbaarheid in Google

 Home / Vindbaarheid in Google

Een aantal basis stappen om uw website hoog in zoekmachine Google te laten komen.

U of uw bedrijf hebben waarschijnlijk wel een website. Maar krijgt u wel voldoende bezoekers op uw site en behoren deze bezoekers werkelijk tot uw doelgroep?

Google is hot! Ongeveer 95% van de zoekopdrachten in Nederland die op internet gedaan worden gaan via zoekmachine Google. Dus, u wilt daar gevonden worden en het liefst zo hoog mogelijk. Maar hoe komt uw website hoog in Google? Mensen gebruiken een zoekmachine omdat zei snel en de juiste zoekresultaat willen krijgen die overeenkomt met hun zoekopdracht. Google speelt hierop in en gaat opzoek naar websites met de meest relevante informatie. Die websites met de meest relevante informatie komen hoog in Google. Daarnaast moet een succesvolle website gebruiksvriendelijk zijn en moet u ervoor zorgen dat de pagina’s snel laden.

Doel van uw website

U als homeopaat hebt vast en zeker een duidelijk doel voor ogen. Bepaal ook wat u wilt bereiken met uw website. Met ander woorden wat is of zijn de doelen van uw website? Wat wilt u dat uw bezoekers van uw site gaan doen? Doelen kunnen zijn:

  1. Nieuwe patiënten werven
  2. Informatie verschaffen aan bestaande patiënten
  3. Offertes laten opvragen
  4. Evenementen promoten
  5. Verkopen

Te veel doelen op een website is niet goed. Kies dan ook maximaal drie doelen uit, die belangrijk voor u zijn. Wanneer u te veel opties geeft aan uw bezoekers, dan zullen de resultaten lager zijn.

Domeinnaam

Een website heeft een juiste domeinnaam nodig. Stel dat u hoog wil scoren in Google met het woord rugpijn. Dan is het verstandig om een domeinnaam te kiezen met het woord rugpijn erin. Omdat het key woord in uw domeinnaam staat heeft dit meteen al invloed op uw ranking in Google.

Relevante bezoekers

Een mooie website zonder bezoekers zal u niet veel goeds doen. Met een aantal simpele stappen kunt u bezoekers krijgen naar uw website. Hoe meer tijd u besteedt aan het genereren van verkeer des te meer kans u maakt op betalende klanten.

Het is belangrijk om alles te kunnen monitoren. Wij raden u Google Analytics aan, eenvoudig te installeren, eenvoudig te gebruiken en het is gratis. Hiermee kunt u praktisch alles meten en weet u precies wat uw bezoekers op uw website doen en kunt hier vervolgens op inspelen. Welke pagina’s worden bezocht? Hoelang blijven de bezoekers op een pagina? Waar haken de bezoekers af?

Vanwaar komen de bezoekers? En nog veel meer. Met Google Analytics ziet u exact het resultaat van uw inspanningen op het internet en kunt het rendement van uw website verhogen. Instaleer Google Analytics meteen!

Unieke en verse inhoud (content)

Neem de tijd om de juiste teksten te schrijven en voeg regelmatig nieuwe teksten aan uw website, hiervoor zal Google u belonen. Op het moment dat Google door heeft dat u regelmatig nieuwe teksten plaatst dan zal Google vaker u website indexeren. Wanneer deze content uniek is en niet van een andere website is overgenomen dan zal de beloning van Google nog groter zijn. Het is wel belangrijk dat de tekst goed en natuurlijker overkomt.

Links van andere websites

Het is belangrijk dat andere websites naar uw website linken. De meest makkelijke manier om links te krijgen is door goede content te hebben. Wanneer u goede content hebt zullen andere mensen uw website graag aanbevelen. Dus onthoudt goed des te meer links naar u website des te beter voor uw ranking. Een link wordt gezien als eens stem voor uw website. Het is wel belangrijk om te weten dat niet iedere link even zwaar mee telt. Hoe relevanter een link des te meer waarde deze voor u website heeft. Met andere woorden; het is beter om een link te krijgen van een collega websites die over hetzelfde onderwerp gaat.

Een link vanaf een website die autoriteit heeft is veel waard. Websites die hoog scoren in Google zijn websites met autoriteit. Waar u zich zeker moet aanmelden is bij www.dmoz.org (belangrijk). DMOZ; de Open Directory is de meest gebruikte database van websites, door mensen beoordeeld.

Interne Links

Interne links zijn links binnen uw eigen website, dit zijn klikbare woorden in de tekst. Wanneer u op interne link klikt dan wordt u doorgestuurd naar een andere pagina. Deze klikbare woorden zijn zeer belangrijk voor Google en maken uw website ook gebruiksvriendelijk.

Site Map

Een goede website heeft een sitemap, zoals een goed boek een inhoudsopgave heeft. Met een sitemap helpt u de zoekmachines enorm. De sitemap kunt u zichtbaar of onzichtbaar maken voor uw bezoekers. In de sitemap staan alle URL’s van uw website.

Google Places

Registreer uw bedrijf bij Google Places, dit draagt ook bij de vindbaarheid van uw website. U zult Google Places vast weleens gezien hebben. Registratie is gratis en eenvoudig.

Vindbaarheid door video's

Het is nog eenvoudiger om gevonden te worden in Google als u ook gebruik maakt van video’s. Video's worden tegenwoordig ook weergegeven in de zoekresultaten. Video's spelen een belangrijke rol in de vindbaarheid van uw bedrijf of website.

Scoren in Google door Sociale Media

Sinds 2011 krijgt sociale media meer impact op de zoekresultaten in Google. Matt Cutts hoofd webSpam team Google heeft dit begin 2011 bevestigd. Google heeft meerder malen aangegeven om haar zoekresultaten socialer te maken. Inmiddels is Google gekomen met Google plus als tegenhanger van vind ik leuk button van Facebook. We zien een duidelijke vergelijking tussen linkbuilding en het verkrijgen van meer volgers bijvoorbeeld op Twitter.

Verzamel e-mailadressen

Een klein gedeelte van alle bezoekers die u website bezoeken, zal niet uit zichzelf een tweede bezoek brengen aan uw website. U wilt natuurlijk dat de bezoekers van uw website regelmatig terugkomen. Help uw bezoekers een handje!

Dit kan goed wanneer de bezoeker zijn e-mailadres achterlaat. Het is daarom goed dat u website bijvoorbeeld een aanmeld formulier of gratis E-book en of een nieuwsbrief heeft. Op het moment dat u de e-mail aders krijgt van uw bezoeker, dan kunt u deze bezoeker op nieuw benaderen via e-mail marketing. Op deze manier zullen de zwevende bezoekers regelmatig terugkomen naar uw website. Zorg er dus voor dat uw mailinglist dagelijks groeit.


Om uw ultieme doel te behalen, moet u iedere dag kleine stapjes maken richting uw doel.


Dit artikel is geschreven door Malik Roubiou. Hij is een specialist op het gebied van Internet Marketing. Heeft u een vraag over slim reclame maken, stel dan u vraag via het contactformulier aan Malik Roubiou.

 

Contact Info