Responsive webdesign

 Home / Responsive webdesign

Responsive webdesign: één website voor desktop, laptop, tablet en smartphone. 

Vandaag de dag gebruikt men veel vaker smartphones en tablets in plaats van een laptop, voor het online browsen. Uit de cijfers van 2015 blijkt dat 80% van de Nederlanders een smartphone in bezit heeft. De tablet is net als de smartphone niet meer weg te denken uit het mobiele landschap. In de meerderheid van de huishoudens (61 procent) is een tablet aanwezig.


Daarom is het van wezenlijk belang dat je website responsief is. Dit levert een optimale webervaring voor een breed scala aan apparaten (van desktop computerschermen tot mobiele telefoons). Het ontwerp van een responsieve website schaalt mee met de afmetingen van het scherm, zonder in te leveren op leesbaarheid van tekst. Indien dit niet het geval is, kun je potentiële klanten mislopen.
Een voorbeeld van hoe verschillende elementen van een webpagina zich aanpassen aan de schermgrootte van verschillende apparaten zoals het beeldscherm van een desktopcomputer, een tablet-pc en een smartphone. 


Google beloont responsieve websites


Naast het feit dat een responsieve website door de bezoekers bijzonder prettig wordt ervaren, wordt het ook beloond door Google. Dit komt doordat de responsieve websites over het algemeen hoger scoren in de Google zoekresultaten.


Responsive webdesign voorkomt dubbele content


Een responsieve website voorkomt de aanwezigheid van dubbele tekst op uw website. Indien er meerdere versies van een website zijn, zoals een mobiele website en een reguliere variant, ontstaat er automatisch dubbele content. Dezelfde content is meermaals opgenomen op verschillende pagina’s van dezelfde website. Dit scoort slecht bij Google.


Dus al met al, een responsieve website / webshop is niet meer weg te denken uit de huidige online business. Indien u online wil zaken doen, moet u zoveel mogelijk gebruiksgemak bieden en hoog scoren in de Google zoekresultaten.


De templates die wij gebruiken, zijn compatibel met alle apparaten en garanderen daarmee de optimale weergave van uw website op grote diversiteit aan schermen. Bij ons bent u dus op het juiste adres voor een responsieve website / webshop.

 

Contact Info